-VMK->> - Температурата в процеса на приготвяне на горивото е по-нискаRocKI> Не согласен. В последней фазе упаривания, когда воды почти не остается она заметно растет. Наобратно - отначалото температурата се настройва на 148
0С(300
0F), след като се получи кремообразна маса (но с извесно съдържание на вода), температурата се намалява до 121
0С(250
0F), и накрая за поддържане на горивото в пластично състояние, температурата се намалява до 107
0С(225
0F).
цитат:
" Temperature controller is set to 300 degrees, and the solids start to dissolve as the mixture heats up..."
"...Your sample does not need to snap quite that crisply. If it breaks in half after being bent some, consider it done. Remember that the propellant has been cooking for a minute or two while the sample cools. Reduce temperature to 250 degrees immediately! Stir it again, while you are at it..."
"So I turn the heat down to 250 degrees and wait for it to cool. After 10 minutes, I stir again. The propellant starts to crack and crumble, but after a bit of stirring and kneading with the spatula a small miracle happens - it becomes pliable putty again, this time with an even nicer texture. Heat is then reduced to 225 degrees and the process repeated."
Взето от тук:
Skillet Rcandy, Large Batch
Аз спазвам тази технология и когато няма антисбиващи добавки в KNO3, получения RCandy има съвършенно бял цвят
-VMK->> - Пластичност при температури при които е възможно формоване с ръкаRocKI> Пластичность не очень.
Пластичността е достатъчна за безпроблемно (без много усилие) формоване на дълбок канал (примерно 100мм) в заряд тип "муунбърнер"
-VMK->> Иначе характеристиките на RCandy (там Isp, Kn/налягане и др.п.) е възможно и да са занижени в сравнение с карамел получен через разтопяване (плавление), примерно поради наличието на остатъчна вода в състава ...RocKI> При хорошем прогреве воды не остается.
Според J.Yawn е добре да остане известно минимално съдържание на вода - в този случай горивото запазва пластичност при по-ниски температури...