VARBAN , ти откъде намираш сорбит за ракетите си, в малки количества. Във Варна един прияъел ми каза, че се продава в магазини "Пикадили" , но за жалост е бил само на доста гоеми пакети (но 5 килограма, не би трябвало да са много големи) Скоро ще намивавам към Казанлък ( за една седмица на гости на дядо ми) ако искаш може да се видим :ph34r: Интересува ме предимно изработката на моделите от алуминиеви тънкостенни тръби, закрепване на стабилизатори и т.н. Разполагам с бели (ПВЦ) барутни двигатели с фитил, горят около 4-5 секунди, трябва да пратя по един на тебе и на Петър, мисля, че са някъде около 5 нютона. Моделите от 44 сантиметра (без конусите) летят много високо, не се вижда как излитат. Това е, ако някои е навит за закопуване на някои от чувалоте сорбит ще се дотътря до пикадели утре да поразпитам за цената.
Почнах да се "занимавам" преди около половин година, още не съм много напреде , но време има - бързането в тези работи е особенно нездравословно. Записах се в единствения клуб по Авиомоделизъм - Варна, в неделя ще се занммавам с ракетомоделизъм. В момента използвам барутни двигатели, ще побликувам в сайта. Видях че си от казанлък, а писах - баба ми и дядо ми живеят в овощник, често идвам в казанлък - според мен ще е доста добре да се запознаем. имам няколко сайта , ето и линкове:
В момента уча руски, но още съм много зле, на Меня Зовут.....Та майка ми и баща ми знаят перфектно руски, а някои неща от руския форум ги разбирам поради близоста на различни думи. Та за тебе - понеже си от казанлък за ракетите използваш ли неща от "Арсенал", или сам си правиш двигатели, други части? Братовчед ми е ловец, ще взема едно кило гилзи като ходя към казанлък. А за твоите ракети - имаш ли снимки? И с какви двигатели са - най-важното горивото, тъй като сорбит трудно се намира в България.
Много поздрави за всички българи и Слави Трифонов!!! Живот е хубав!!!

Дядо ми до едно време бачкаше във завода, но при струговете - правил ми е писалки, просотий какви ли не. познавам се с един Пешо от Варна- той е пиротехник и работи за 'Асико" - правят пиротехниката за различни празници, дискотеки. От него също имам двигатели, но 3 нютона, сега използвам барутни двигатели с тяло от ПВЦ, като идвам в казанлък ще ти покажа един. Още не мога да работя с SRM-а, но предполагам, че са от 5~8 нютона - свръхлеките 44-сантиметрови ракети излитат на много високо, губят се от поглед. А ти какви тела използваш за ракетите? МЕТЕРО използва кадастрон формат А3 ,а аз една хартия за колети, бронирана с водно стъкло.
i trqbvat timeri i oshte edin kup slojni istorij. METERO - el zapalkata ti se beshe "preebala" a pyk i nqmah lounche. Lambda_C mi dade kantal ot svoq, vzet ot nqkakva ruska radiostanciq. Kaza, che bil idealen , no dorisantimetyr, napraven po nachina na BlackRoger ne iska da zapali smes za zarq, smesena sys striti glavichki na klechki za kibrit.
Таймера за изхвърлящото устроиство на парашута също много ме инетерсува, защото аз използвам барутни двигатели (сега от онези белите, просто не се вижда къде летят) , но ракетата, заедно със парашута и т.н. не може да се вдигне на повече от 80-100 метра. Другата голяма инвестиция е копуването на 60-сет метров двоен кабел, по възможност от най-тънкия, след като си науча ще изляза да проверя. Интересното: в единия от КуКъ магазините намерих малки цилиндрични димки, както се установи опитно лесно се дълбае канал в тях , но дебелината е такава, че между откритата шашака и 12-сти калибър има около 3 милиметра - хем мога да сложа допълнително използация, да кажем от хартия напоена във водно стъкло.