[quote name='astala' date='2006-02-01 05:57:49' post='678116']
[[[В същност ако има формули за изчисление ще ми е по-лесно и няма да ви занимавам скоро с въпроси
Има програма- SRM, даже съм я превел на български и на руски и съм написал ръководство за ползването и. Виж в моята страница, " практикум.....
А ,и още нещо .Какви са тия 2,3,4мм горене ? Как можете без експерименти да определите скоростта на горене на определено гориво ?
Не ги определяме без експерименти, а със.
Скоростите на горене са установени са от Нака и от тукашните участници във форума . Прави се заряд с диаметър 1-2 см, увива се в милиметрва гартия и се снима с видео как гори , и се измерва скоростта на горене. Но за нейното установяване при различни налягания се прави специална камера и заряд с постоянен профил на горене, като се сменя отвора на соплото за да станат различни наляганията- изобщо , голяма хамалогия и досада са новите горива. Затова перкаш на карамел със сорбит или глюкоза- СРМ ги смата вярно, проверено е- и засега е достатъчно.
Доста въпроси станаха ,ама сега ми ...
Обикновено на човек му трябват 3 месеца да чете архива на форума за да достигне до ниво задаване на умни въпроси.
. така че си изтегли архива и ще видиш през колко път и разочарования сме нинали докато се получи нещо с предвидими параметри, че и да лети даже.